Zásilkovna zdarma od 1000 Kč a všechna další doprava zdarma od 1500 Kč.

DÝŇOVÝ OLEJ

Svoji největší slávu dýně zažívá s příchodem podzimu a vrcholí v době dušiček, kdy na nás vydlabané dýně číhají na každém rohu. Většina kaváren nás láká na dobroty obsahující tuto zajímavou surovinu, dýňová polévka se stala stálicí moderní kuchyně a dýňové latte určitě také není třeba představovat. Ovšem kromě již zmiňovaného se z dýně vyrábí ještě jeden výborný produkt, přezdívaný jako zelený poklad. Už víte, o čem je řeč? Samozřejmě, že o dýňovém oleji.


Dýňový olej 3

SBS - icon black 20px A kde se teda vlastně vzal? 

Kryštof Kolumbus, objevil v roce 1492 plody tykve na Kubě a od té   doby se jako vše nové a neznámé, staly plody a semena tykve   významným a vyhledávaným zbožím v Evropě. Benátky je dokonce  využívali pro obchodování s Maďarskem a Rakouskem, čímž dali   vzniknout tradici pěstování dýní v Maďarsku a Štýrsku, které je do   nynějška považováno za  výrobce nejlepšího dýňového oleje. K nám  už  se dýně dostala tak nějak přirozeně od našich  sousedů a velký   boom v pěstování započal teprve před pár lety, kdy se dýně ve velkém začala stávat součástí moderní kuchyně v České republice.

Jelikož filozofií naší firmy je podporovat český produkt, tak dýňový olej, který je obsažen v našich produktech je od českých farmářů z jejich lisoven.

Víte, že dýňový olej je díky vysokému obsahu zinku považován za přírodní afrodiziakum a pro svou sílu je někdy označován jako štýrská viagra?   

SBS - icon black 20px  Jak se z dýně stane olej?

Vyrábí se lisováním semínek z dýně, tykve olejné za studena. Cesta, během níž se z dýně na poli stane olej má několik kroků, jejichž kvalita provedení má vliv na výsledný olej.

Očištění a usušení semen

Lisování

Sedimentace

Konečné stáčení do zásobníků a láhví

Víte, že dýně rostou všude na světě kromě Antarktidy?

SBS - icon black 20px Proč ho používáme v naší kosmetice?

Dýňový olej je plný nenasycených mastných kyselin, vitaminu E, obsahuje řadu minerálů, a především je ceněný pro svůj vysoký obsah zinku, který posiluje nehty, vlasy, vousy a pokožku. Obsahuje velké množství antioxidantů, proto má značný vliv z hlediska zadržování vlhkosti, v boji proti volným radikálům a udržování mladistvého vzhledu. Díky vysokému obsahu vitaminu E pomáhá hojit drobné ranky a bojovat proti akné.

Proto jsme ho zařadili jako nepostradatelnou součást našeho Oleje na vousy Churchman, kde spolu s jojobovým a ricinovým olejem vyživuje folikuly a dodává vousům pružnost, pevnost a zdravý vzhled.  

Dýňový olej má také výborný urychlující vliv na růst nehtů, k tomu je ještě zpevňuje a zabraňuje třepení nehtů, což ho činí jasným tahounem v našem Oleji na nehty .

 

Výrobky s dýňovým olejem 1

 

Doufáme, že pro Vás teď dýně nebude jen symbolem Haloweenu nebo návštěvy kavárny, a dáte mu šanci i v oblasti kosmetiky.

 

Tak tedy mazání všeho druhu zdar, Vaše Symbiosis SBS - icon black 20px  

                                SBS---LOGOMARK-white-on-antracit-600px